• Τίτλος ομιλίας:
    Το Μέλλον της Τεχνολογίας,  Τώρα!

Σύντομο βιογραφικό ομιλητή:

Κώστας Τσολακίδης
BSc Hons, MSc, PhD, IET Member, EDEN Fellow, μέλος ΤΕΕ,  Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης.
Αντικείμενο: Πληροφορική – Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση
Ηλεκτρονικός  Μηχανικός. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Dundee στη Σκωτία.
Εργάστηκε ως σύμβουλος σε πολλούς φορείς του Ελληνικού Δημοσίου και ιδιωτικές εταιρείες. Συνεργάστηκε σε πολλές μελέτες με τεχνολογικό και περιβαλλοντικό αντικείμενο.
Δημοσίευσε μεγάλο αριθμό εργασιών σε περιοδικά, βιβλία και συνέδρια.
Πολλές συνεργασίες  και σχέσεις με ευρωπαϊκούς και άλλους ανά τον κόσμο οργανισμούς και Πανεπιστήμια. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ερευνητικά ενδιαφέροντα:  Η τεχνολογία στην εκπαίδευση, Από απόσταση Εκπαίδευση, Τεχνολογία για την ανάπτυξη των αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών, Χρήση της πληροφορικής σε ολιγοθέσια σχολεία, Εικονική πραγματικότητα στην εκπαίδευση.


  • Προβληματισμός με τίτλο:
    «Είκοσι χρόνια μετά: ίδια ερωτήματα, άλλες απαντήσεις. Πού να εστιάσουμε;»

Σύντομο βιογραφικό ομιλητή:

Θανάσης Χατζηλάκος.
Από το Βόλο το 1971 (Β’ Γυμνάσιο Αρρένων), στο Harvard (Πληροφορική, 1976), στην ΑΓΕΤ Ηρακλής (ανάπτυξη συστημάτων μέχρι το 1985), στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (εφαρμοσμένα πληροφοριακά συστήματα και εκπαιδευτική τεχνολογία 1985-2010) και το Τμήμα Μηχανικών ΗΥ κ Πληροφορικής της Πάτρας (διδασκαλία μέχρι το 1999), στο ΕΑΠ (τεχνολογία λογισμικού 2000-2007), τώρα καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ερευνητής σε πληροφοριακά συστήματα στο Ινστιτούτο Κύπρου. Κατά καιρούς επισκέπτης στο Stanford, το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πρόσφατα στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με κάποιους από τους πρωτοπόρους της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση στην Ελλάδα (Φιλοκύπρου, Μαρίτσα, Παπαδημητρίου, Τσικριτζή, Καραγιάννη, Σπυράκη). Έμαθε πολλά από συναδέλφους με τους οποίους σχεδιάσαν και εκτελέσαν την Οδύσσεια (Κυνηγό, Κουτλή, Μπούρα, Νούσια, Δενιόζο, Παπαϊωάννου, Κυρτάτο, Ζαγούρα) κι είναι πολύ χαρούμενος που,έχοντας παραδώσει, παραμένει ενεργός στη σκυταλοδρομία που συνεχίζεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ε.Ε και παραπέρα (Μεγάλου, Ρενιέρη, Εγγάρχου, Κομνηνός, Δελής, Τζιμόπουλος, Οικονόμου, Τρύφωνα). Έχει έναν αδελφό, δυο γιούς και δυο εγγονές στον Καναδά, την Αγγλία και την Ελβετία. Ζει με τη γυναίκα του στη Λεμεσό και ενίοτε μονάζει στους πρόποδες του Ολύμπου, στο Λιτόχωρο και την Ι.Μ. Ξενοφώντος στο Άγιον Όρος. Ανεβαίνει σε βουνά και τρέχει Μαραθώνιο. Πιστεύει στο μέλλον του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής εκπαίδευσης, αλλά όχι στο μέλλον του νομικού προσώπου «Ελληνική Δημοκρατία».