Καλώς ήλθατε στον δικτυακό τόπο του e-diktyo.eu

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ

Afisa

Σε όλη τη διάρκεια του 8ου συνεδρίου στη Σύρο θα φιλοξενούμε τον etwinning  σταθμό SouthTwin (http://blogs.eun.org/etwinning10/mobile-stations/) .

Οι κινητοί σταθμοί eTwinning «SouthTwin» και «NorthTwin» ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη για να διαδώσουν το eTwinning σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολικών μονάδων, γονείς και μαθητές.

Δελτία τύπου

Το Ε- Δίκτυο συνδιοργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια για το σχολικό έτος 2014-2015:

Αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0 στη διδασκαλία : deltio_typou_1

Σεμινάρια με τη χρήση του Moodle και των Εικονικών κόσμων : deltio_typou_2

1η ΑPosterA3smallΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

7ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων 2015

  • Επίσημος ιστότοπος του Διαγωνισμού:

http://www.eduwebawards.gr/

Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκηρύσσουν τον 7ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων: Σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης, Διοικητικών μονάδων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς Προσωπικών ατομικών ή ομαδικών Ιστότοπων Εκπαιδευτικών.


Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ) είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπεί εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στελέχη της εκπαίδευσης, επιστήμονες – ερευνητές, παραγωγούς εκπαιδευτικού υλικού και ειδικούς με κοινό ενδιαφέρον την παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η συνεισφορά της Ένωσης έγκειται στην περαιτέρω προώθηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στην αξιοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Εκπαίδευση (ΜΜΕ-Ε) και στην ανάπτυξη των κατάλληλων δομών και υποδομών υποστήριξης (μεθοδολογικό, τεχνικό, τεχνολογικό και ανθρώπινο δυναμικό) ώστε οι νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ-Ε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ουσιαστικά και με κριτικό πνεύμα σε όλο το φάσμα των σχολικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότεροι στόχοι της Ένωσης ( e-Δίκτυο-ΤΠΕ) είναι:

  1. Η προαγωγή και ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και η αναζήτηση των αποδοτικότερων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
  2. Η ανάπτυξη συνεργασιών για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και ερευνών και μεταξύ των μελών της και με φορείς και πρόσωπα που ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα ή σχετίζονται μ΄ αυτήν και για ωφέλειά της.
  3. Η συνεχής πληροφόρηση των μελών της με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις εξελίξεις στο χώρο εφαρμογής των Τ.Π.Ε στην Εκπαίδευση.
  4. Η υποστήριξη και η επιμόρφωση των μελών της στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και ΜΜΕ (διδακτική-μαθησιακή αξιοποίηση εκπαιδευτικού λογισμικού, παιδαγωγικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας με τις ΤΠΕ, διαδίκτυο, ιστοσελίδες σχολείων, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κριτική ανάλυση των ΜΜΕ-Ε) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ώστε να βελτιωθεί το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο από τα μέλη της.
  5. H ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχους συλλόγους και ενώσεις άλλων κρατών καθώς επίσης και η συμμετοχή σε κοινοτικές πρωτοβουλίες και οργανισμούς που σκοπό έχουν την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στη διάδοση και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση.
  6. Η κατοχύρωση ανεµπόδιστου επιστηµονικού διαλόγου και η ελεύθερη διακίνηση και διαµόρφωση επιστηµονικών ιδεών ανάµεσα στα µέλη της Ένωσης.
  7. Η δηµιουργία και η καλλιέργεια στενότερων δεσµών αλληλεγγύης και επικοινωνίας ανάµεσα στα µέλη της Ένωσης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>